Menu

ZASEBNOST IN PIŠKOTKI

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki ga izvaja Zeliščarstvo Rožica, Polona Vrhovec s.p. (upravljalec) ali ki se izvaja v imenu upravljalca.

Podatki o upravljalcu:

Zeliščarstvo Rožica, Polona Vrhovec s.p.
Zalarjeva cesta 46, 1353 Borovnica
Matična številka: 8761892000
Telefon: 069 / 789 - 982
E-pošta: zeliscarstvo.rozica@gmail.com

Katere osebne podatke obdelujemo

Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev kupoprodajne pogodbe in dostavo kupljenega blaga:
       • ime in priimek
       • naslov za dostavo
       • elektronski naslov
       • telefonska številka
       • predmet nakupa, cena, čas dostave, način plačila
       • podatki o reklamacijah
       • podatki o izdanem računu

Pravne podlage in namen obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:
      • kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago)
      • kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev kupoprodajne pogodbe
      • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za:
      • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja
      • sklenitev kupoprodajne pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe
      • za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

     • Zeliščarstvo Rožica, Polona Vrhovec s. p.
     • Dostavna služba
     • Pooblaščene ustanove, če tako zahteva zakon (sodišče, ...)

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne more prejeti določenih storitev oziroma z nami skleniti kupoprodajne pogodbe. Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se pri nas shranjujejo trajno.

Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

      • pravico do dostopa vaših osebnih podatkov
      • pravico do popravka vaših osebnih podatkov – pravico do izbrisa, – pravico do omejitve obdelave, – pravico do prenosljivosti podatkov, – pravico do ugovora obdelavi. – Poleg tega imate pravico, da se pri nadzornem organu za varstvo podatkov pritožite v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov s strani Zeliščne kmetije Hanuman. Kontaktne podatke nadzornega organa za varstvo podatkov boste našli na naslednji povezavi (https://www.ip-rs.si/).
      • lahko zahtevate dostop do osebnih podatkov in namene obdelave
      • lahko zahtevate en (brezplačen) izpis vaših osebnih podatkov v elektronski obliki
      • imate pravico popraviti netočne osebne podatke
      • imate pravico do izbrisa vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov

Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na:

Zeliščarstvo Rožica, Polona Vrhovec s.p., Zalarjeva cesta 46, 1353 Borovnica
(poslano priporočeno)

ali elektronski obliki na:

zeliscarstvo.rozica@gmail.com

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.
Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Kontaktne podatke nadzornega organa za varstvo podatkov boste našli na naslednji povezavi (https://www.ip-rs.si/).

Zagotavljanje varnosti

      • Za zagotavljanje varnosti upoštevamo najboljše prakse in previdnostne ukrepe
      • Vsi osebni podatki, ki nam jih zaupate so varno shranjeni na strežniku za požarnim zidom, kjer niso na voljo nikomur drugemu
      • Že ob vstopu na spletno stran skrbimo za varno povezavo, ki ga nam zagotavlja veljaven certifikat
      • Osebni podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam
      • Dostop do osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe

PIŠKOTKI

Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.
Zasebnost uporabnikov je za nas zelo pomembna, zato si prizadevamo, da uporabnikom ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani, da omogočimo boljše delovanje spletnih strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe izvajanja storitev.

O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nadzor piškotkov

Shranjevanje in upravljanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Brskalnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete – za več informacij obiščite spletno stran www.aboutcookies.org.

Spletna stran in piškotki

Ta spletna stran vsebuje t.i. piškotke (Cookies) zaradi uresničevanja namena nemotenega delovanja strani. Ne zbirajo se nobeni osebni podatki o obiskovalcih spletne strani. Za namene statistike si spletne stran pridržuje zgolj pravico pridobivanja tistih podatkov obiskovalcev spletne strani, iz katerih ne izhajajo individualne lastnosti posameznika, predvsem pa ne pridobiva IP naslova obiskovalcev. Strežnik, na katerem se nahaja ta spletna stran, je ustrezno zavarovan.

Zeliščarstvo Rožica, Polona Vrhovec s.p.

Zalarjeva Cesta 46, 1353 Borovnica
Slovenija

Tel: +386 (0)69 / 789 - 982
Email: zeliscarstvo.rozica@gmail.com

envelopephone
0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram