Menu

POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja določajo pogoje uporabe spletne trgovine www.zeliscarstvo-rozica.si (v nadaljevanju »Spletna trgovina Zeliščarstvo Rožica«).

Pogoji poslovanja spletne trgovine Zeliščarstvo Rožica so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Prosimo, preberite pogoje poslovanja preden pristopite do našega spletnega mesta in ga uporabljate. Če dostopate do katerega koli dela spletnega mesta ali ga uporabljate, soglašate s temi pogoji.

Oseba, ki vstopi v spletno trgovino je »obiskovalec«, če oseba odda naročilo in opravi nakup, pa postane »kupec« spletne trgovine.

Spletna trgovina Zeliščarstvo Rožica se zavezuje, da bodo obiskovalcu/kupcu vselej dostopne naslednje informacije:
• podatki o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka)
• kontaktni podatki (elektronski naslov, kontaktna številka)
• ponudba in bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
• jasno in nedvoumno določene cene
• naročilo in možni načini plačila
• pogoji, stroški in možni načini dostave blaga
• časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe
• postopek pritožbe in reklamacije

SPLOŠNO

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli zavrnemo prodajo katerega koli izdelka ali storitve, iz kakršnegakoli razloga, o čemer obvestimo kupca.

PODATKI

To spletno stran upravlja Zeliščarstvo Rožica, Polona Vrhovec s.p., Zalarjeva cesta 46, 1353 Borovnica, Slovenija; DŠ: 62548930; MŠ: 8761892000 (v nadaljevanju »ponudnik«).

Zeliščarstvo Rožica lahko kontaktirate na:
       1. zeliscarstvo.rozica@gmail.com (24 ur na dan, 7 dni v tednu)
       2. 069 / 789 – 982 (ponedeljek – petek 9h – 17h)

PONUDBA

Spletna trgovina Zeliščarstvo Rožica prodaja zelišča, zeliščne izdelke in z njimi povezane artikle ter storitve. Spletna trgovina deluje 24h na dan, 7 dni v tednu, če ni na spletni strani trgovine obvestilo o odsotnosti (npr. dopust).
Slike izdelkov smo poskusili narediti čim bolj jasne in točne fizičnim originalom. Lahko pride do sprememb v barvi pokrovčka, modelu embalaže in drugih dodatkov, kot tudi do odstopanja barvnih odtenkov na fotografijah. Pridržujemo si pravico omejiti količino izdelkov. Vsi opisi izdelkov se lahko spremenijo kadarkoli brez predhodnega obvestila. Pridržujemo si pravico do prekinitve katerega koli izdelka kadarkoli.

ODGOVORNOST

Spletna trgovina Zeliščarstvo Rožica ni odgovorna za posledice uporabe izdelkov, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo. Vsi podatki na spletnih straneh Zeliščarstva Rožica so uporabni kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma se obrnite na zdravstveno osebje.

CENE

Vse cene v spletni trgovini Zeliščarstvo Rožica so navedene v evrih in so končne, ker prodajalec ni davčni zavezanec (DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1).
Pridržujemo si pravico, da se lahko cene naših izdelkov spremenijo brez predhodnega obvestila.

NAROČILO IN PLAČILO

DOSTAVA

Nakup lahko kupec opravi z dodajanjem artiklov v košarico. Ko zaključi z dodajanjem, sledi navodilom za oddajo naročila. Po oddaji naročila kupec prejme potrdilo o naročilu na naveden elektronski naslov. S tem je sklenjena kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem. Kupec lahko brez dodatnih stroškov prekliče naročila vse do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo odpremljeno. Kupec soglaša, da bo zagotovil točne podatke o nakupu, kontaktu in naslovu dostave. Vnešeni podatki bodo varovani in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, kot za obdelavo naročil.

Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu na njegovo željo dostopna na informativnih kontaktih spletne trgovine.

Ponudnik Zeliščarstvo Rožica po prejemu naročila v obljubljenem roku naročene izdelke ustrezno zapakira in odpošlje. Naročila se odpošljejo naslednji delovni dan po prejetju naročila. Če pride do zamud iz kakršnihkoli razlogov, se o tem obvesti kupca.

Kupec ima na voljo PLAČILO PO PREDRAČUNU.

PlačilO se izvede na TRR spletne trgovine Zeliščarstva Rožica (SI56 0202 7360 5613 584). Naročilo je odpremljeno s strani Zeliščarstva Rožica po prejemu zneska na TRR.

Račun nakupa je priložen pošiljki. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti podatkov na računu ne upoštevamo.

Spletna trgovina Zeliščarstvo Rožica ponuja 2 načina dostave:
      
1. Pošta Slovenije
Pošiljka se v ustrezni embalaži odpošlje predvidoma naslednji delovni dan po prejemu naročila.
Uradni rok dostave Pošte Slovenije je 3 dni.

Strošek dostave znaša:
            • 4 €
            • 0 € (za vse nakupe nad 50 €, osebni prevzem)

2. Osebni prevzem
Osebni prevzem je mogoč izključno po predhodnem dogovoru:
            • zeliscarstvo.rozica@gmail.com ali
            • 069 / 789 – 982 (Polona)
Stroška dostave v tem primeru ni.

ČASOVNA VELJAVNOST PONUDBE TER POGOJI IN ROKI ZA ODSTOP OD POGODBE

V kolikor kupec ni zadovoljen z nakupom, lahko v 14 dneh od prevzema nakupa odstopi od kupoprodajne pogodbe, kar stori tako, da nam piše na e-mail: zeliscarstvo.rozica@gmail.com, pri čemer ni dolžan navesti razloga.

Kupec ima 14 dni časa od sporočila o odstopu, da kupljene izdelke vrne, nepoškodovane in zaprte v originalni embalaži, s kopijo računa na sedež Zeliščarstva Rožica (Zalarjeva cesta 46, 1353 Borovnica, Slovenija) (kupec pošlje pošiljko priporočeno s povratnico).
V tem času tudi ponudnik vrne kupcu kupnino. Stroški, ki pri tem nastanejo, so stroški vrnitve, na breme kupca.

Vračilo opravljenih vplačil ponudnik izplačuje izključno preko nakazila na kupčev bančni račun. Gotovine se ne izplačuje.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je kupec po dostavi odprl pečat.

REKLAMACIJA

Vsi izdelki Zeliščarstva Rožica so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani, zapakirani v dostavno embalažo.

V primeru da dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oziroma specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), je dostavni paket poškodovan ali kaže znake odprtja, mora kupec o tem obvestiti spletno trgovino Zeliščarstvo Rožica v 8 dneh od datuma prejema izdelka na zeliscarstvo.rozica@gmail.com.

Potrošnik oziroma kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in spletni trgovini Zeliščarstvo Rožica omogočiti, da stvar pregleda.

Potrošnik ali kupec, ki je ponudnika pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

POSTOPEK PRITOŽB

Spletna trgovina Zeliščarstvo Rožica spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po vseh močeh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb.

V primeru težav smo dosegljivi na 069 / 789 - 982 ali na zeliscarstvo.rozica@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Zeliščarstvo Rožica si prizadeva, da se spori rešujejo sporazumno.

V skladu z zakonskimi normativi Zeliščarstvo Rožica ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga lahko potrošnik sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS).

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Zeliščarstvo Rožica kot ponudnik, ki se ukvarja s prodajo preko spleta na območju RS, objavlja na svoji spletni strani povezavo do platforme Evropske komisije za spletno reševanje potrošniških sporov (platforma SRPS).

Platofrma je dosegljiva na povezavi:


https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Navedba ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS), Uredbe EU št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 21. maja 2013 o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Zeliščarstvo Rožica, Polona Vrhovec s.p.

Zalarjeva Cesta 46, 1353 Borovnica
Slovenija

Tel: +386 (0)69 / 789 - 982
Email: zeliscarstvo.rozica@gmail.com

envelopephone
0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrni se v trgovino
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram